ÎPS Arhiepiscop PETRU, a oficiat Taina Sfintei Cununii asupra tinerilor ILIE și MARIA

Duminică, 30 aprilie 2023, în a doua parte a zilei, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni a oficiat Taina Sfintei Cununii asupra tinerilor ILIE și MARIA.

Taina Sfintei Cununii a fost săvârșită în biserica „Sf. M. Mc. Pantelimon”, de la primul nivel al Catedralei „Sf. Ap. Petru și Pavel” de la Sfânta Mănăstire Hîncu.

La sfârșit, Ierarhul i-a felicitat călduros pe tinerii încununați, amintindu-le îndatoririle și responsabilitățile spirituale ce le au în fața lui Dumnezeu, a nașilor și a părinților.

De asemenea, Înaltpreasfinția Sa le-a vorbit tinerilor încununați despre importanța Tainei Cununiei, despre necesitatea împlinirii învățăturilor sfinte caracteristice unei familii ortodoxe și despre datoria de a fi o familie cu adevărat creștină de care să se poată bucura Dumnezeu, părinții, nașii și nu în ultimul rând societatea.

Menționăm faptul că mirele, ILIE, este un fiu duhovnicesc de-al Înaltpreasfinție Sale, ca și părinții săi. Și chiar este nelipsit de la Sfintele Slujbe săvârșite în această Sfântă Mănăstire.