ÎPS Arhiepiscop PETRU, a oficiat Taina Cununie asupra tinerilor Victor și Olga ROTARI

În după amiaza zilei de Duminică, 5 septembrie 2021, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat taina cununiei asupra tinerilor Victor și Olga ROTARI.

Taina Cununie a fost săvârșită în biserica ,,Sf. M. Mc. Pantelimon, de la Sfânta Mănăstirea Hîncu.

După oficierea Sfintei Tainei, Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură, în care a vorbit despre rolul soțului și a soție în căsnicie, menționând și cât de important este ca familia întemeiată astăzi să fie una cu adevărat creștină.

Totodată Ierarhul, dimpreună cu Stareța Mănăstirii Hîncu, Egumena PARASCHEVA (Cazacu), cea care prin ajutor, grijă și susținerea a fost ca o mamă pentru mirele Victor, i-au felicitat călduros cu Taina Cununie pe tinerii căsătoriți, dorindu-le ca Dumnezeu să-i păzească pe acest drum al căsniciei de tot ce este rău.

Menționăm că mirele, Victor ROTARI, e un fost elev ce a fost îngrijit și s-a educat la Orfelinatul „Preafericitul Iosif” din mun. Chișinău timp de 12 ani.

În toți acești ani Înaltpreasfinția Sa, i-a fost tânărului Victor nu doar Director de instituție, ci și un adevărat tată, de sfatul, călăuză, ajutorul și căldura căruia s-a bucurat, ca de la un adevărat tată.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Foto: Arhidiaconul VENIAMIN