ÎPS Arhiepiscop PETRU a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Hîncu

Marți, 13 iulie 2021, când este cinstit Soborul celor 12 Sfinți Apostoli, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sf. Cuv. Parascheva” – Hîncu.

Săvârșirea acestei slujbe arhierești în această Sfântă Mănăstire a fost prilejuită de cinstirea Icoanei Maicii Domnului Făcătore de Minuni „Balîkina”, copia căreia veche de peste 300 ani a fost adusă în acest așezământ monahal de Înaltpreasfinția Sa.

Dumnezeiasca Liturghie, a fost săvârșită de Ierarh în prezența a unui sobor de slujitori și a multor credincioși prezenți, în biserica „Sf. M. Mc. Pantelimon”.

După citirea pericopei evanghelice, Ierarhul a ținut un consistent cuvânt predicatorial, în care a reflectat secvențe din istoria Icoanei Maicii Domnului „Balîkina”, vorbind și despre importanța și necesitatea cinstirii Sfintelor Icoane a Maicii Domnului

După încheierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit și slujba aghezmei mici. Totodată menționăm că după Sfânta Liturghie, Arhimandritul PAVEL (Tabacari), Duhovnicul Sfintei Mănăstiri Hîncu, a felicitat dimpreună cu slujitorii mănăstirii, pe Înaltpreasfinția Sa, cu ocazia cinstirii Sfântului ocrotitor.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Foto: Arhidiaconul VENIAMIN (Seculțan)