Întrunire consultativă și informativă în cadrul Direcției Educației a Centrului Ortodox „Calea, Adevărul și Viața”

Recent, cu binecuvântarea, suportul și contribuția nemijlocită a Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, s-a organizat o masă rotundă consultativă, unde au fost discutate minuțios noile reglementări speciale ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, pentru elevi, de la 1 septembrie 2020. În mod special, s-a discutat despre nocivitatea purtării mănușilor și măștilor de către elevi.

Pe marginea acestui subiect și-au expus comunicatele specialiști și experți în mai multe domenii, precum: Dnl Ion CUVȘINOV – medic legist și conferențiar universitar; Dnl Mihai SCARLAT – medic pediatru; Dnl Teodor CÎRNAȚ – avocat, doctor habilitat în drept și conferențiar universitar; Dna Angela NICOLAOU – psiholog; Dna Tamara PLĂMĂDEALĂ – avocat și ex-avocat al poporului.

Totodată dorim să aducem la cunoștință că această întâlnire a reprezentat și prima ședință a Consiliului de administrare a Centrului Ortodox „Calea Adevărul și Viața”. Respectivul Centru se află sub patronajul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni. În cuvântul de deschidere, Preasfințitul PETRU, Episcopul Eparhiei menționate, care este și Președintele Consiliului de administrare, a prezentat rezumativ Direcțiile din cadrul Centrului, cu ce se vor ocupa acestea și care este menirea, scopul și importanța acestui Centru Ortodox „Calea, Adevărul și Viața”.

Întrucât întrunirea de care aminteam mai sus a ținut nemijlocit de domeniul educației, cu această ocazie, a fost aleasă și numită responsabil, în cadrul Centrului menționat, de Direcția Educație, Dna Ala STÎRCU, pedagog, activistă civică și Președinte al AO „Ariopagus”.

Cei prezenți în sală au adus sincere mulțumiri Preasfințitului PETRU, pentru organizarea acestei importante întâlniri consultative și informative, iar Domnilor și Doamnelor de la masa de prezidiu, pentru expunerea comunicatelor, prin care au adus multă lumină și informare utilă în privința poziției și atitudinii ce trebuie luată colectiv, față de reglementărilor speciale pentru elevi începând de la 1 septembrie 2020.