Intrarea Maicii Domnului în Biserică sărbătorită prin slujbă arhierească la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Sîmbătă, 4 decembrie 2021, de Sărbătoarea Împărătească, Intrarea Maicii Domnului în Biserică, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa, dimpreună cu slujitorii și credincioșii, au înălțat rugăciuni de mulțumire lui Dumnezeu și laudă pentru darurile și binecuvântările Sale îmbelșugate, care le revarsă cu milostivire peste omenire.

De asemenea, au fost înălțate rugăciuni și cântări de laudă, către Preasfânta Fecioară Maria, care este cinstită astăzi prin acest Praznic domnesc închinat ei.

După citirea Sfintei Evanghelii, cu binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale, Prot. Nicolai BOIAN, cleric al Catedralei Episcopale, a ținut un cuvânt de învățătură, în care a vorbit de importanța acestei sărbători și ce învățătură ne pune biserica în fața noastră, ca o hrană spirituală, prin acest mărit praznic mariologic.

Întrucât suntem în Postul Nașterii Domnului, credincioșii prezenți care s-au pregătit corespunzător pentru Sfânta Împărtășanie, au primit Sfântul Trup și Sânge al Mântuitorului.

După încheierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a felicitat pe toți creștinii cu Sfânta Sărbătoare închinată Maicii Domnului, dorindu-le credincioșilor fie permanent ocrotiți de Fecioara Maria, îndemnându-i s-o cinstească evlavios și să nu uite că prin această sărbătoare ni se arată importanța venirii la biserică, atât a celor mari, cât și a celor mici.

Răspunsurile liturgice au fost date de către Corul Catedralei Episcopale, condus de Dna Irina VIZITIU-GAJIM.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni