Întâmpinarea preoților și a credincioșilor participanți la Drumul Crucii

În seara zilei de sâmbătă, după săvârșirea Slujbei Privegherii, Înaltpreasfinția Sa, dimpreună cu slujitorii au întâmpinat în fața Catedralei Episcopale „Sf. Bn. Knz Alexandru Nevski” din mun. Ungheni, pe toți pelerinii de la Drumul Crucii, care se efectuiază în această perioadă pe întreg cuprinsul țării noastre.

Ajunși la porțile Catedralei Episcopale, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, s-a închinat Sfintelor Icoane care sunt purtate în procesiune în acest Drum al Crucii.

După aceasta, Ierarhul, dimpreună cu slujitorii și credincioșii prezenți au intrat în Sfânta Catedrală, unde au săvârșit un Te Deum în fața Sfintelor Icoane.

Apoi Ierarhul, a ținut un consistent cuvânt de învățătură, în care a vorbit despre importanța, necesitatea și folosul duhovnicesc al acestor procesiune, numite în popor, Drumul Crucii.

La sfârșit, Înaltpreasfinția Sa a adus cuvinte de apreciere și de mulțumire Preacuviosului Părinte Arhimandrit, NICOLAI (Roșca), Duhovnicul-Administrator al Mănăstirii „Sf. M. Mc. Teodor Tiron”, din Chișinău, care este organizatorul și responsabilul acestui Drum al Crucii.

După aceasta toți slujitorii și pelerinii participanți la acest Drum al Crucii au fost ospătați generos de Înaltpreasfinția Sa, oferindu-le o agapă frățească, pentru întărirea trupească.

Menționăm că acest Drum al Crucii se înfăptuiește cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove, în perioada 23 – 26 septembrie 2022, pe înfătuiește în formă de cruce pe întreg cuprinsul Republicii Moldova, de la nord la sud, și de la vest la est.

Acest Drum al Crucii şi al Pocăinţei, se desfășoară în mod organizat, cu deplasarea în autocare, prilejuit de sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci, pe un traseu stabilit din timp, cu popasurile, de asemenea stabilite, unde se fac Tedeumuri și rugăciuni.

Totodată, în acest Drum al Crucii se sfințește și locul pentru montarea viitoarelor Cruci, care vor fi înălțate în patru localitățile din Rep. Moldova: s. Naslavcea, r. Ocnița; or. Vulcănești; or. Ungheni; s. Holercani, r. Dubăsari.