Întâmpinarea moaștelor Sf. Alexandru Nevski și procesiunea până la Catedrala Episcopală

În dimineaţa zilei de Duminică, 12 septembrie 2021, în municipiul Ungheni a avut loc o procesiune, un Drum al Crucii, cu sfinte icoane și sfinte moaște, prilejuit de sărbătorirea hramului Catedralei Episcopale și împlinirea a 800 de ani de la nașterea Sfântului Alexandru Nevski.

Inițial, au fost întâmpinate Sfintele Moaște ale Binecredinciosului Kneaz Alexandru Nevski, aduse de la Sankt Petersburg, prin strădania arhierească a ÎPS PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni.

Apoi Ierarhul a rostit un consistent cuvânt de învățătură, în care a vorbit despre importanța și necesitatea spirituală a respectivelor procesiuni, intitulate în limbajul popular bisericesc ,,Drumul Crucii”.

După întâmpinarea acestei sfințenii deosebite, Înaltpreasfinția Sa, dimpreună cu Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Eparhial, cu soborul de slujitori, Protopopi, Stareți, Starețe, monahi, monahii și credincioși adunați din cuprinsul Eparhiei și nu numai, au pornit în procesiune cu Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Hîrbovăț, cu prapori bisericești, dar și alte icoane și sfințenii, până la Catedrala Episcopală din municipiul Ungheni.

Pe parcursul acestei procesiuni, intitulat ,,Drumul rugăciunii și al pocăinței” au fost cântate rugăciuni și pricesne corespunzătoare.

Ajung la Catedrala Episcopală, Sfintele Moaște și Icoanele făcătoare de minuni au fost așezate corespunzător spre închinare, ca în timpul liturghie ce se va săvârșii, credincioșii să treacă pentru a se închina și a se ruga în fața acestor sfințenii deosebite.