Inspectarea lucrărilor de renovare de la Centrul de Plasament, Casa copilului „Preafericitul Iosif” din mun. Chișinău

Vineri, 3 decembrie, 2021, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a vizitat Centrul de Plasament, Casa copilului „Preafericitul Iosif” din mun. Chișinău, care se află într-un amplu proces de renovare capitală.

Înaltpreasfinția Sa, întrucât este Directorul și sufletul acestei instituții, urmărește și inspectează minuțios fiecare etapă de lucru ce se înfăptuiește aici.

Astfel și astăzi, fiind prezent, a luat act de cunoaștere a lucrărilor ce s-au înfăptuit până în prezent, instalarea cablului pentru curentul electric, montarea geamurilor și a pervazurilor, și altele.

Apoi a dat și indicațiile cuvenite echipei de muncitori, pentru efectuarea următoarelor lucrări de renovare.

Cu această ocazie ținem să reamintim că, Centrul de Plasament Casa Copilului „Preafericitul Iosif”, din Chișinău, într-o perioadă de peste 25 de ani, cu binecuvântarea, implicarea exemplară și susținerea nemijlocită a Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, dar și cu aportul considerabil al Sfintei Mănăstiri Hîncu, au fost îngrijiți și educați anual circa 70 copii (în total în cei 25 ani, peste 1500 copiii), oferindu-li-se pe lângă consilierea spirituală și morală, tot ce este necesar unei creșteri și educări firești oricărui copil.

Însă respectivul Centru, din vara anului trecut, 2020, a intrat, cum am și amintit, într-un amplu proces de renovare capitală, întrucât era necesar de a se înfăptui acest lucru.

Astfel, blocurile locative și de studiu, cât și cantina vor fi renovate capital, înfăptuindu-se următoarele lucrări:

          tencuiala exterioară și interioară;

         tavanul și podeaua;

         geamurile și ușile;

cablurile de energie electrică;

         sistemul de canalizare;

         dotarea bucătăriei cu utilaje necesare preparării mâncării;

         procurarea mașinilor de spălat de capacitate mare

         sistemul termic de încălzire – cazanul și caloriferele;

         acoperișul ș.a.

Din acest considerent, venim cu rugăminte la Domniile Voastre ca să ne ajutați să înfăptuim toate lucrările necesare, care au fost amintite, ca să fie posibil din nou, dar într-o altă ambianță, să activeze Casa Copilului „Preafericitul Iosif”.

În nădejdea faptului că veți fi sensibilizați de rugămintea și îndemnul nostru de ajutorare și milostenie, indicăm mai jos Rechizitele Bancare la care ne puteți trimite donațiile Dumneavoastră!

Instituția Privată Casa Copilului „Preafericitul Iosif”

Chișinău, str. O. Ghibu 4/2,  IDNO 1016620003883

BC Victoriabank SA Sucursala 20 Chisinau

Cod bancar – VICBMD2X463

IBAN(lei MD) –MD28VI022242000000354MDL

Conturi valutare:

În Dolari: MD44VI022242000000095USD

În EURO: MD43VI022242000000129EUR

În Lire Sterline: MD31VI022242000000002GBP

Swift  VICBMD2X

Administrator  Musteata Valeriu

Contabil  Liciu Galina – 069775500

Vă mulțumim din suflet și rugăm pe Bunul Dumnezeu să vă răsplătească cu daruri cerești dărnicia și milostenia Dumneavoastră ce o veți face Centrul de Plasament Casa Copilului „Preafericitul Iosif”, din Chișinău!

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni