Înfăptuirea unei lucrări agricole pe plantația de cătină a Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Sâmbăta, 26 iulie 2021, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, dis de dimineață, dimpreună cu Stareții și Starețele Mănăstirilor din Eparhie, s-au deplasat la plantația de cătină a Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

Este deja cunoscut faptul că Înaltpreasfințitului PETRU nu-i este străină nici o muncă agricolă, întrucât adesea, după activitățile arhipăstorești, îl poți întâlni grădinărind.

Astfel, astăzi, Înaltpreasfinția Sa, ajutat de Stareți și Starețe, au întreprins o lucrare agricolă (prășitul), pe plantația amintită.

Menționăm și faptul că această plantație a fost sădită în toamna anului trecut, tot de Înaltpreasfinția Sa, dimpreună cu Stareții și Starețele din Eparhie. Prin această atitudine gospodărească, Înaltpreasfinția Sa se face pildă și pentru monahi, și pentru mireni, arătând că nu e o rușine de a te îndeletnici cu munca câmpului, ci din contra e un lucru binevenit și necesar.

Cei care au muncit astăzi alături de Înaltpreasfinția Sa, ,,cot la cot”, după cum este o exprimare populară, au fost: Arhimandritul SPIRIDON (Marin), Starețul Mănăstirii ,,Adormirea Maicii Domnului”, s. Hîrbovăț, r. Călărași; Egumena PARASCHEVA (Cazacu), Stareţa Mănăstirii ,,Sf. Cuvioasă Paraschiva”, Hîncu, r. Nisporeni; Egumena ELISAVETA (Gliga), Stareța Mănăstirii ,,Sf. M. Mc. Gheorghe” din or. Ungheni; Egumena BENEDICTA (Mura), Stareța Mănăstirii ,,Sfânta Treime” s. Frumoasa, r. Călărași; Egumena SILUANA (Iacob), Stareţa Mănăstirii ,,Nașterea Maicii Domnului” s. Vărzărești, r. Nisporeni.

Înaltpreasfinția Sa a mulțumit părintește Stareților și Starețele, întrucât au lăsat pentru o zi activitățile administrative și gospodărești a mănăstirilor lor și i-au fost alături astăzi la această îndeletnicire agricolă.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Foto: Arhidiaconul VENIAMIN (Seculțan)