Încreștinarea pruncului DANIEL-MIRCEA, strănepotul Dlui Mircea Snegur, primul Președinte al Rep. Moldova

Duminică, 14 august, 2022, în a doua parte a zilei, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat, la Sfânta Mănăstire Hîncu, Taina Sfântului Botez pentru pruncul DANIEL-MIRCEA, strănepotul Domnului Mircea SNEGUR, primul Președinte al Rep. Moldova și nepotul Doamnei Natalia GHERMAN, cea care a fost o vreme Ministrul de Externe al Rep. Moldova, și care este fiica Dlui Mircea SNEGUR.

După oficierea Tainei Botezului, Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură, vorbind despre importanța și necesitatea botezului în viața creștinului, dar și despre îndatoririle nanilor ce o au în fața lui Dumnezeu, dar și față de acest prunc încreștinat.

La final, Ierarhul a felicita călduros pe părinții pruncului botezat, Mircea și Cristna, pe care tot Înaltpreasfinția Sa i-a cununat, cât și pe toți cei prezenți, dar în mod deosebit am adresat cuvinte de felicitare Domnului Mircea SNEGUR, cu încreștinarea strănepotului Daniel-Mircea.

Menționăm că întreaga familie a Dlui Mircea SNEGUR sunt fii duhovnicești ai Sfintei Mănăstiri Hîncu, întrucât Dnl Președinte, dimpreună cu regretata Dna Eugenia Snegur familia sa sunt principalii ctitori ai aceste mănăstiri, de după redeschiderea ei, iar iconostasul din biserica „Cuvioasa Parascheva”, unde și s-a oficiat Taina Botezului, este făcut și poleit cu aur din jertfa familiei lor.

Și totodată specificăm că tatăl copilului încreștinat astăzi, Dnl Mircea, de mic frecventa Sfânta Mănăstire Hîncu, fiind prezent la toate marele și importantele slujbe de aici, venind de mânuță cu buneii săi, Dnl Mircea și Dna Eugenia SNEGUR.