Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, prezent la tabăra de zi ,,În pridvorul bisericii”, de la biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” din or. Nisporeni

Luni, 8 august, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a efectuat o vizită pastoral-misionară la biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” din or. Nisporeni, însoțit fiind de prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Eparhial.

Această vizită a fost prilejuită de desfășurarea taberei de zi „În pridvorul bisericii” ce se desfășoară la biserica menționată, cu strădania, implicarea și din inițiativa energicului paroh, Prot. Petru CIOBANU.

După întâmpinarea solemnă, Ierarhul a ținut în fața celor aproape 160 de elevi și tineri, o prelegere în care am specificat importanța, necesitatea și rolul unor asemenea tabere. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a vorbit și despre îndatoririle creștine ale tinerilor, despre curajul de a-L mărturisi pe Hristos, despre bucuria de a se numi și a fi creștini în societatea de astăzi.

Totodată, Prot. Petru i-a prezentat Ierarhului programul și proiectele de activitate ce au avut loc în aceste trei zile de tabără.

După aceasta, Înaltpreasfințitul PETRU a împărțit tuturor copiilor înghețată și dulciuri.

Apoi, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, a desfășurat un concurs, la care au participat toți copiii prezenți. Acei tineri care au fost cei mai activi și implicați în acest concurs, răspunzând corect la întrebările adresate de Înaltpreasfinția Sa, au fost premiați pe măsură. Astfel, spre surprinderea tuturor elevilor, Ierarhul a oferit cu multă generozitate, ca premiu, 6 biciclete noi, de import, televizor, mingi și foenuri (uscătoare de păr pentru fete).

La final, Ierarhul le-a dorit spor și ajutor, pentru a atinge obiectivele propuse pentru această tabără de zi, adresând cuvinte de înaltă apreciere parohiei date și tuturor organizatorilor, în frunte cu prot. Petru CIOBANU.

La rândul său, părintele organizator, dimpreună cu elevii și tinerii din tabără, au adus sincere mulțumiri Înaltpreasfinției Sale pentru prezență, daruri și cuvintele de mare folos.

Menționăm și faptul că această tabără de zi, intitulată sugestiv „În pridvorul bisericii” se organizează al treilea an consecutiv, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, la inițiativa parohului prot. Petru CIOBANU și cu ajutorul financiar acordat de către ,,Fundația de binefacere – MCHARITY”, condusă de către Dna Tatiana Rusu-Jizdan.

Anul acesta în cele 3 zile, 6-8 august, cei 160 de copii de vârsta 7-18 ani, printre care și copii din familiile refugiaților din Ucraina, găzduiți în or. Nisporeni, au organizat și desfășurat ateliere și activități diversificate ce au constat în: comunicare, prim-ajutor, orientare și supraviețuire în natură, magic-hands, tir cu arcul, spiritualitate, drumeție, muzică, dans, vânătoare de comori, foc de tabără și multe alte activități surpriză.