Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a participat la procesiunea „Drumul crucii și al pocăinței”

Sîmbătă, 26 august, 2023, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, după ce a săvârșit cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldovei, slujba acatistului Icoanei Maicii Domnului ,,Cea cu 7 săgeți”, la biserica în construcție ,,Sf. Voievod Ștefan cel Mare”, a participat la procesiunea ,,Drumul Crucii și al pocăinței”, care a început să se efectuează de ieri, din Chișinău și va dura 3 zile, până la Mănăstirea Răciula, din r. Călărași.
Acest Drum al Crucii, se înfăptuiește cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Petru, deja de 10 ani.
Pe parcursul acestei procesiuni, așa cum este rânduiala, s-a mers în mod organizat, în dangăt de clopote, cu cântări bisericești, cu citirea de paraclise și rugăciuni, purtându-se în mâini Cruci, prapori bisericești, sfinte icoane și alte sfințenii și podoabe bisericești.
La această procesiune, alături de Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop PETRU au participat arhim. Filaret (Cuzmin), Protopopul Circumscripție Strășeni, arhim. Pafnutie (Popa), duhovnicul Sfintei Mănăstiri Răciula, preotul Eugen Croitoru, responsabilul de organizarea acestei procesiuni, numeroși preoți, monahi și monahii, dar și mulțime mare de credincioși.
La locuri stabilite din timp, s-au făcut careva popasuri pentru ca toți participanții la procesiune să se întărească puțin trupește, consumând bucatele pregătite de creștini mărinimoși.