Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a oficiat Taina Sfintei Cununii asupra tinerilor Bogdan și Cristina SLĂNINĂ

Duminică, 13 februarie, 2022, după oficierea Sfintei Liturghii de la Catedrala Episcopală din Mun. Ungheni, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, s-a deplasat în satul Lăpușna, raionul Hîncești.

Aici, Înaltpreasfinția Sa a oficiat în biserica ,,Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil”, Taina Sfintei Cununii asupra tinerilor Bogdan și Cristina SLĂNINĂ.

Mirele, Bogdan este fiul cel mai mare al Prot. Serghei SLĂNINĂ, parohul acestei frumoase biserici și Protopopul Raionului Hîncești.

Menționăm că în calitate de nași de cununie a fost Secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, Prot. Vadim și preoteasa Ana COROSTINSCHI.

Totodată ținem să specificăm că mirele Bogdan, încă din clasele gimnaziale a fost membru al Asociației Tinerilor Ortodocși din Moldova, al cărui președinte este chiar nașul, Prot. Vadim COROSTINSCHI.

Dintotdeauna, la orice activitate desfășurată, Bogdan s-a manifestat ca un tânăr credincios și exemplar sub toate aspectele, evidențiindu-se prin calități morale și spirituale, dar și organizatorice. Ceea ce l-a făcut să fie în timp și Președintele tinerilor ortodocși din Protopopiatul Hîncești.

La final Ierarhul a adresat un tradițional cuvânt de felicitare tinerilor cununați, nașilor și părinților.

După aceasta Înaltpreasfinția Sa a adresat mirilor, părintește, un cuvânt de învățătură creștină, în care am menționat importanța Tainei Cununiei în viața credincioșilor, dar și îndatoririle ce le au mirii în fața lui Dumnezeu și unul față de altul.