Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni, în duminica a 7-a după Înviere

Pe 5 iunie, 2022, în duminica a 7-a după Învierea Domnului, numită și Duminica Sfinților Părinți de la Primul Sobor Ecumenic, din 325Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni.

În dimineața zilei, slujitorii Catedralei Episcopale dimpreună cu credincioșii prezenții au întâmpinat Ierarhul.

În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de slavă și mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările și ajutorul ce îl revarsă părintește peste omenire, cerându-se totodată sănătate și pace pentru întreaga omenire.

După citirea Sfintei Evanghelii (Ioan 17, 1-13), Înaltpreasfinția Sa a ținut un consistent cuvânt de învățătură, prin care a explicat mesajul evanghelic, vorbind și despre contribuția majoră a celor 318  Sfinți Părinți, de la Primul Sobor Ecumenic de la Niceea din 325, care prin îvățătura și mărturisirea, dar și viața lor sfântă și pilduitoare, au pus o temelia puternică în viața și istoria Bisericii Ortodoxe.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa, a felicitat părintește, cu Sfânta Duminică, credincioșii prezenți, dorindu-le o săptămână binecuvântată.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.

Menționăm că la ora 6, la Catedrala Episcopală a fost săvârșită prima Sfântă Liturghie, oficiată de Prot. Nicolai BOIAN, iar răspunsurile liturgice au fost date de Corul de copii al Catedralei Episcopale, condus tot de preoteasa Liliana ROTARI.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Foto: Arhid. VENIAMIN (Seculțanu)