În s. Pîrlița, Ziua Tânărului Ortodox a fost marcată prin discuții duhovnicești și donație de carte teologică

În contextul Zilei Tânărului Ortodox, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni a îndemnat să se înfăptuiască activități cu acest prilej, după posibilitate, în toate parohiile din cuprinsul Eparhiei.

Astfel, miercuri, 15 februarie, 2023, în după amiaza zilei, după Sfânta Liturghie, Prot. Simion CULEAC, parohul bisericii „Sf. Proroc Ioan Botezătorul” din s. Pîrlița, r, Ungheni, a vizitat Școala Gimnazială din localitatea amintită, unde a înfăptuit o activitate.

Această activitate a constat într-o lecție deschisă cu elevi ai claselor a 8-a și a 9-a, în timpul căreia au avut ca temă de discuție „Rolul tinerilor în viața bisericii și importanța vieții lor prin biserică”.

Totodată, Prot. Simion vorbit tinerilor prezenți și despre importanța sărbătorii de astăzi, a Întâmpinarii Domnului.

La final, Prot. Simion a oferit cu multă generozitate, din partea bisericii, mai multe seturi de cărți cu conținut duhovnicesc. Aceste cărți își vor găsi locul pe rafturile bibliotecii din respectiva instituție, ca elevii ce învață aici să poată avea în compartimentul „literatură duhovnicească” multe surse de inspirație spirituală și izvoare de cunoștințe teologice prin multitudinea cărților oferite.

La sfârșit, atât administrația instituției, cât și elevii prezenți, au adus mulțumiri părintelui Simion pentru această activitate și generoasa donație de carte duhovnicească, dar nemijlocit mulțumirile s-au îndreptat și către Episcopia de Ungheni și Nisporeni, care prin diverse activități își arată grija pentru creșterea intelectuală și spirituală a tinerilor, ce au menirea să devină cetățeni responsabili ai societății de mâne și credincioși activi ai Bisericii Ortodoxe.