În noaptea Naşterii Domnului, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală din Mun. Ungheni

În noaptea de 7 ianuarie 2023, de Slăvita Sărbătoare a Naşterii Domnului, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Kz. Alexandru Nevschi”  din Mun. Ungheni.

La miezul nopții, Înaltpreasfinţia Sa, a fost întâmpinat de clerici Catedralei, numeroși credincioși și copiii prezenți pentru a aduce rugăciuni de slavă, laudă și mulțumire Mântuitorului Hristos, care „S-a născut pentru a noastră mântuire”.

Prezenți la slujba praznicală, au fost credincioși din Mun. Ungheni, dar și alți oaspeți distinși din țară.

În timpul Sfintei Liturghii, Ierarhul a înălțat rugăciuni către Dumnezeu pentru sporul duhovnicesc și sănătatea trupească și sufletească a credincioșilor, dar și pentru pace și bunăînțelegere între popoare și conducători.

După citirea pericopei evanghelice, care relatează evenimentul istoric al Nașterii Mântuitorului Hristos, din Fecioara Maria, în peștera din Betleem, prot. Ștefan RÎMBU, clericul Catedralei Episcopale, a dat citire Cuvântului Pastoral de la Naşterea Domnului, a Înaltpreasfinţitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni.

Răspunsurile liturgice și frumoase colinde, au fost interpretate armonios de Corul Catedralei Episcopale și Corul de copii, condus de Preoteasa Liliana ROTARI.

După rugăciunea Tatăl nostru…, numeroși credincioși s-au împărtășit.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltreasfinția Sa a rostit un frumos cuvânt de felicitare, dimpreună cu doriri de sănătate și împliniri duhovnicești pentru toți creștinii prezenți, dorindu-le ca: „Mărețul Praznic al Nașterii Domnului să le aducă multă sănătate sufletească și trupească, har, bucurie, pace, liniște, belșug și sfinte împliniri”.

Și întrucât Nașterea Domnului este o sărbătoare a familiei creștine, dar prin excelență a copiilor, Înaltpreasfinția Sa, nu uită nicicând de acest moment. De aceea, așa cum a făcut-o în fiecare an, Ierarhul, după ce a ascultat colindele copiilor prezenți, a oferind cadouri cu dulciuri.

Menționăm și faptul că prezent la Slujba praznicală, alături de alți oaspeți distinși a fost și Dnl Alexandru AMBROS, Primarul Municipiului Ungheni, ca a venit și Domnia Sa cu-n mesaj de felicitare, adresat Înaltpreasfinției Sale și tuturor creștinilor prezenți.