În noaptea învierii Domnului nostru Iisus Hristos , Preasfințitul PETRU a oficiat slujba sfintei liturghii la catedrala Episcopală din mun. Ungheni

În noapte Învierii Domnului nostru Iisus Hristos 19 aprilie 2020Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a oficit Liturghia Praznicală înconjurat de soborul de preoţi şi diaconi slujitori ai Catedralei Episcopale.

Slujba Pascală a fost săvârșită conform prevederilor Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, fără participarea credincioșilor în locașul de cult și nici în curtea bisericii, iar strada națională din fața catedralei a fost împodobită cu flori care au fost aranjate la o distanță una de alta de cel puțin 2 metri ca creștinii care vor veni la sfințirea prinoaselor să păstreze distanța socială.

După sfințirea prinoaselor Ierarhul a îndemnat pe toți cei prezenți să-și ia ghiveciul cu flori, lângă care au stat în timpul serviciului Divin, în amintitrea mărețului praznic al învierii Domnului.

La finalul slujbei, Preasfinţia Sa a rostit şi un cuvânt de învăţătură în care a subliniat importanța sărbătorii Învierii Domnului nostru Iisus Hristos pentru viața creștinilor: Inima cultului ortodox este sărbătoarea Sfintelor Paști. De ce ? Pentru că Învierea Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos este vestea cea bună, unică, în sensul că ea este temelia vieții creștine. De aceea, Sfântul Apostol Pavel scria corintenilor în prima sa epistolă zicând: Dacă Hristos n-a înviat zadarnică este propovăduirea noastră și zadaranică este și credința voastră. Deci, creștinul este cel care mărturisește în primul rând că Hristos a Înviat și așteaptă cu speranță învierea morților și viața veacului ce va să fie, după cum mărturisim în Simbolul Credinței”.