În Duminica vameșului și a fariseului, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, a săvârșit Sfântă Liturghie în Catedrala Episcopală din Mun. Ungheni

Pe 5 februarie 2023, în Duminica vameșului și a fariseului, Înaltpreasfinţitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfântul Bn. Knz. Alexandru Nevski” din Mun. Ungheni.

În dimineaţa zilei, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat de către slujitorii și credincioșii prezenți.

După citirea Sfintei Evanghelii, cu binecuvântarea Ierarhului, Prot. Ștefan RÎMBU, a ținut un cuvânt de învățătură duhovnicească, în care a explicat mesajul pasajului evanghelic (Luca 18, 10-14), ce a relatat pilda vameșului și a fariseului.

După rugăciunea „Tatăl nostru…”, credincioșii care s-au pregătit pentru Sfânta Împărtășanie, au primit Sfântul Trup și Scumpul Sânge al Mântuitorului.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa, a felicitat pe toți credincioșii cu Sfânta Duminică, dorindu-le o săptămână binecuvântată., adrsându-le și un cuvânt părintesc de învățătură, legat de evanghelia duminicii.

Răspunsurile liturgice la strană au fost date de Corul Catedralei Episcopale.

Menționăm că la ora 6, în Catedrala Episcopală s-a săvârșit prima Sfântă Liturghiei, oficiată de prot. Nicolai BOIAN, iar la strană au dat răspunsurile liturgice Corul de copii al Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.