În Duminica lui Zaheu vameșul, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Duminică 6 februarie 2022, numită și Duminica lui Zaheu vameșul, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Knz Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

În dimineața zilei, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat de slujitorii și credincioșii veniți la Sfânta Liturghie atât din Mun. Ungheni, cât și din Ucraina, regiunea Cernăuți.

Alături de Ierarh a coliturghisit slujitorii Catedralei Episcopale.

În timpul Sfintei Liturghii, Ierarhul a înălțat rugăciuni către Dumnezeu pentru sporul duhovnicesc și sănătatea trupească și sufletească a credincioșilor și enoriașilor Catedralei și a tuturor credincioșilor.

După citirea pericopei evanghelice, care relatează întâlnirea lui Zaheu vameșul cu Hristos, prot. Ștefan RÎMBU, Cleric al Catedralei Episcopale, cu binecuvântarea Ierarhul, a ținut un cuvânt de învățătură, în care a explicat credincioșilor mesajul evanghelic, vorbind despre exemplul de adevărată pocăință și întoarcere la Hristos a lui Zaheu vameșul.

La sfârșitul Sfintei Liturghii Înaltreasfinția Sa le-a dorit tuturor o săptămână binecuvântată, a felicitat pe toți credincioșii prezenți cu Sfânta Duminică, în deosebi felicitând creștinele ce poartă numele Sfintei Cuvioase Xenia, care este astăzi pomenită.

Menționăm că la ora 6, în Catedrala Episcopală a fost oficiată prima Sfântă Liturghie, săvârșită de prot. Nicolai BOIAN, iar răspunsurile liturgice au fost date de Corul de copii al Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.