În Duminica Izgonirii lui Adam din rai, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, a săvârșit Sfântă Liturghie în Catedrala Episcopală din Mun. Ungheni

Pe 26 februarie 2023, în Duminica lăsatului sec de brânză, numită și Duminica Izgonirii lui Adam din rai, Înaltpreasfinţitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din Mun. Ungheni.

În dimineaţa zilei, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat de către slujitorii și credincioșii prezenți.

În timpul Sfintei Liturghii,  Ierarhul dimpreună cu slujitorii și credincioșii prezenți au înălțat către Dumnezeu rugăciuni și cerere pentru pace și înțelegere între popoare.

După citirea Sfintei Evanghelii, Înaltpreasfinția Sa a ținut un consistent cuvânt de învățătură, în care a explicat mesajul evanghelic citit în această duminică (Matei 6, 14-21).

După rugăciunea „Tatăl nostru…”, credincioșii care s-au pregătit pentru Sfânta Împărtășanie, au primit Sfântul Trup și Scumpul Sânge al Mântuitorului.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa, i-a felicitat pe toți credincioșii cu Sfânta Duminică, îndemnându-i să înceapă și să petreacă perioada Sfântului și Marele Post cât mai creștinește.

Răspunsurile liturgice la strană au fost date de Corul Catedralei Episcopale.

Menționăm că la ora 6, în Catedrala Episcopală s-a săvârșit prima Sfântă Liturghiei, oficiată de Prot. Ștefan RÎMBU, iar la strană au dar răspunsurile liturgice Corul de copii al Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.