În duminica a IX-a după Rusalii ÎPS Arhiepiscop PETRU, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

În Duminica a noua după Rusalii, 22 august 2021Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfântă Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevschii” din mun. Ungheni.

După citirea pericopei evanghelice (Matei 14, 22-34), despre umblarea lui Hristos pe mare și liniștirea furtunii, prot. Ștefan RÎMBU, cleric al Cateralei Episcopale, cu binecuvântarea Ierarhului, a ținut un cuvânt predicatorial, în care a explicat mesajul pasajului evanghelic, care ne îndeamnă la rugăciune și încredere în mila și puterea de ajutorare a lui Dumnezeu.

După cântarea rugăciunii „Tatăl nostru…”, credincioșii care s-au pregătit pentru Sfânta Împărtășanie, au primit Sfântul Trup și Scumpul Sânge al Mântuitorului

La final, Înaltpreasfinția Sa i-a felicitat pe toți credincioși cu Sfânta Duminică, dorindu-le o săptămână binecuvântată, după care a adresat un cuvânt de învățătură despre importanța și necesitatea venirii la biserică și frecventarea sfintelor slujbe.

Răspunsurile liturgice la strană au fost date de Corul Catedralei Episcopale, condus de Dna Irina VIZITIU-GAJIM.

Menționăm că la ora 6 s-a săvârșit prima Sfântă Liturghie, la care a cântat Corul de copii al Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Foto: Arhidiaconul VENIAMIN (Seculțan)