În Ajunul Marelui Praznic al Naşterii Domnului Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a Liturghisit în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni

Luni, 6 ianuarie 2020, în ajunul marelui praznic al Naşterii Domnului, Preasfinţitul PETRUEpiscop de Ungheni şi Nisporeni, a Liturghisit în Catedrala Episcopală ,,SfBncKnz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni.

În dimineaţa zilei clericii catedralei au oficiat Ceasurile Împărătești și Obednița după care Preasfinţia Sa, înconjurat de soborul de preoţi şi diaconi slujitori ai Catedralei a oficiat Vecernia praznicală cu citirea paremiilor rânduite de tipic unită cu Liturghia Sfântului Vasile cel Mare.

La finele Slujbei Vecerniei Ierarhul împreună cu soborul de preoţi slujitori au scos spre închinare icoana praznicului cântând solemn troparul Naşterii Domnului după care Stăpânul a ţinut un cuvânt ziditor la finele căruia a invitat toţi creştinii la Slujba Privegherii şi Sfânta Liturghie din noaptea Naşterii Domnului.