În a IV-a duminică după Pogorârea Duhului Sfânt, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Pe 10 iulie, 2022, în duminica a IV-a după Pogorârea Duhului Sfânt, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni.

În dimineața zilei, Ierarhul a fost întâmpinat e slujitorii Catedralei și credincioșii prezenți.

În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de slavă și mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările și ajutorul ce îl revarsă părintește peste omenire, cerându-se totodată sănătate și pace pentru întreaga omenire.

După citirea pericopei evanghelii, (Matei 8, 5-13), care relatează vindecarea slugii sutașului, Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt consistent de învățătură, în care a ecplicat mesajul evanghelic, vorbind despre puterea credinței, despre necesitatea dragostei creștine și rugăciunea pentru aproapele.

După rugăciunea Tatăl nostru…, au fost împărtășiți copiii și credincioșii care s-au pregătit pentru Sfânta Împărtășanie.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa, a felicitând părintește credincioșii prezenți, cu Sfânta Duminică, dorindu-le o săptămână binecuvântată.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.

Menționăm că la ora 6, la Catedrala Episcopală a fost săvârșită prima Sfântă Liturghie, oficiată de Prot. Ștefan RÎMBU, iar răspunsurile liturgice au fost date de Corul de copii al Catedralei Episcopale, condus tot de preoteasa Liliana ROTARI.