Hotărârile Judecății Eparhiale din 18.05.2023

Proces Verbal: Nr. 001 al Judecății Eparhiale a Episcopiei de Ungheni și Nisporeni din 18.05.2023
Privind examinarea și soluționarea cazului în urma Rapoartelor Comisiei Disciplinare a Protopopiatului Ungheni din 02.02.2021 și Raportul Comisiei Disciplinare Ungheni din 07.02.2023 și alte plângeri făcute pe preotul Andrian LUPU, parohul bisericii „Sf. Muc. Gheorghe” din or. Cornești, Ungheni.
S-a decis: În urma citirii lămuririlor și expunerea asupra cazului dat, membrii Judecații Eparhiale au avut discuții pe marginea subiectului și au decis unanim: 1. Preotul Andrian LUPU, să facă adunare cu membrii bisericii „Sf. Muc. Gheorghe” din or. Cornești, Ungheni, la care să discute despre situația formată că: – Comunitatea religioasă a fost întemeiată în 1997 la Mitropolia Moldovei…
– A fost reînregistrată la Mitropolia Basarabiei din 6 decembrie 2017…
– Preotul Andrian LUPU face ascultare de Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, Mitropolia Moldovei.
2. Dacă creștinii o să aleagă ca preotul Andrian LUPU să slujească în continuare în parohia Sf. Gheorghe din Cornești, atunci o va face doar ca preot la Mitropolia Moldovei, fără ca să fie implicată cumva Mitropolia Basarabiei.
3. Dacă creștinii vor alege să rămână la Mitropolia Basarabiei, preotul Andrian LUPU, va lăsa ascultarea de a sluji la biserica Sf. Gheorghe din Cornești, va lua din biserică Sfântul Antimis și va îndeplini canonul de ascultare la Mănăstirea Vărzărești jumătate de an.