Gospodăria și plantația de cătină a Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, vizitate de Înaltpreasfințitul Mitropolit VLADIMIR

Joi, 15 iunie, 2023, Înaltpreasfințitul VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove a efectuat o vizită arhipăstorească în cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

Deja spre sfârșitul zilei, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, i-a prezentat Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova gospodăria de pe lângă Episcopia de Ungheni și Nisporeni.

Astfel, după ce Vladâca PETRU i-a prezenta Înaltului oaspete via și serele cu legume, de la casa arhierească, ce sunt îngrijite personal de Înaltpreasfinția Sa, s-au deplasat la plantația de afine și cătină a Episcopiei de Ungheni și Nisporeni. Aici, Ierarhii chiar au gustat din noua roadă de afine de pe respectiva plantație, minunându-se de frumusețea și acuratețea acestei plantații.

Apoi, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU l-a condus pe Mitropolitul VLADIMIR la metoc, acolo unde se află ferma Episcopiei de Ungheni și Nisporeni. Aici, Vladâca PETRU a prezentat încăperile amenajate corespunzător pentru adăpostirea animalelor și păsărilor.

După această prezentare, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a apreciat nu doar grija și strădania arhierească a Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, manifestate și arătate prin multe și deosebite lucrări, ci a lăudat și spiritul gospodăres ce îl caracterizează cu desăvârșire pe Chiriarhul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

La final, Înaltpreafințitul Arhiepiscop PETRU a ținut să-i mulțumească Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova pentru această vizită arhipăstorească efectuată, exprimându-și recunoștința pentru această zi dedicată în totalitate Episcopia de Ungheni și Nisporeni, prin care a avut posibilitatea să se familiarizeze îndeaproape cu viața și activitatea, per ansamblu, a Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.