FOTO și VIDEO Ultima parte a Canonului Sf. Andrei Criteanu și Pavecernița Mare săvârșite la Catedrala Episcopală mun. Ungheni

Joi, 2 martie, 2023, în seara celei de a patra zi din Postului Mare, Înaltpreasfinţitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, a oficiat în prezența slujitorilor Catedralei Episcopale şi a numeroşilor credincioși, slujba Pavecerniţei mari împreună cu Canonul Sfântului Andrei Criteanul în Catedrala Episcopală “Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.  

Canonul cel Mare este cel mai important imn despre pocăinţă pe care îl are Biserica Ortodoxă, în întreg cultul ei liturgic şi imnografic.

La finele canonului, Ierarhul a ținut un consistent cuvânt de învățătură pentru folosul duhovnicesc al sufletului, îndemnându-i totodată pe credincioșii să țină cât mai creștinește Sfântul și Marele Post.

După aceasta, Protod. Victor ROTARI, cu binecuvântarea Ierarhului a rostit un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre importanța și necesitatea educării și spovedirii corecă și cât mai creștinește a copiilor.

La sfârșitul Slujbei Pavecerniței Mari, Înaltpreasfinția Sa a mulțumit credincioșilor pentru prezență, îndemnându-i să ia parte la toate slujbele Postului Mare.

Umilincioasele cântări ale Canonului și a Pavecerniței Mari au fost interpretate de Corul Catedralei Episcopale condus de preoteasa Liliana ROTARI.