FOTO și VIDEO Canonul Sf. Andrei Criteanu și Pavecernița Mare săvârșite la Catedrala Episcopală mun. Ungheni, în a trei zi din Postul Mare

Miercuri, 9 martie, 2022, în seara celei de a treia zi a Postului Mare, Înaltpreasfinţitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, a oficiat în prezența slujitorilor Catedralei Episcopale şi a numeroşilor credincioși, slujba Pavecerniţei mari împreună cu Canonul Sfântului Andrei Criteanul în Catedrala Episcopală “Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.  

Canonul cel Mare este cel mai important imn despre pocăinţă pe care îl are Biserica Ortodoxă, în întreg cultul ei liturgic şi imnografic.

La finele canonului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţiei Sale, tânărul student la teologie, Ipodiaconul Serghei TULBURE, care este și Colaborator al centrului Eparhial din mun. Ungheni, a rostit un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre importanța, necesitatea și folosul Tainei Sfintei Împărtășanii, vorbind despre etapele pregătitoare înainte de a primi credinciosul Sfânta Împărtășanie.

La sfârșitul Slujbei Pavecerniței Mari, Înaltpreasfinția Sa a mulțumit credincioșilor pentru prezență, îndemnându-i să ia parte și în celelalte seri la citirea Canonului Mare a Sfântului Andrei Criteanu.

Umilincioasele cântări ale Canonului și a Pavecerniței Mari au fost interpretate de Corul Catedralei Episcopale condus de preoteasa Liliana ROTARI.

Biroul de presă al Episcopie de Ungheni și Nisporeni: Prot. Ștefan RÎMBU

Foto: Arhid. VENIAMIN (Seculțan) 

Video: Protod. Victor ROTARI și Ipod. Cătălin DIACONU