Focul Haric va ajunge și în acest an în țara noastră, pentru a 15-a oară consecutiv

 

Focul Haric va ajunge şi în acest an în ţara noastră, pentru a 15-a oară consecutiv. În Joia Paştelui, o delegaţie a Mitropoliei Moldovei, condusă de ÎPS Mitropolit Vladimir, va merge în Țara Sfântă, la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, de unde vor lua lumina sfântă. 

Din delegaţie vor face parte patru clerici, care se vor deplasa la Tel-Aviv cu o cursă comercială a companiei TANDEM AERO.

Potrivit secretarului Mitropoliei, Prot. mitr. Vadim Cheibaş, compania TANDEM AERO este cea care în ultimii doi ani a susținut logistic misiunea aducerii Focului Haric în Republica Moldova, asigurând punerea la dispoziție a unei rute comerciale suplimentare.

„În ziua de sâmbătă, dis-de-dimineaţă, ne vom deplasa în oraşul vechi, Cetatea Ierusalimului, la mormântul Mântuitorului, unde conform tradiţiei, se aprinde Focul Haric, în jurul orei 14.00. Sâmbătă seara, în ajun de Paşte, Focul Haric va fi adus, în faţa Catedralei mitropolitane „Naşterea Domnului” din Capitală. Acesta va fi împărțit preoţilor şi credincioşilor, care îl vor răspândi în întreagă ţară”, a declarat secretarul Mitropoliei Moldovei, Prot. mitr. Vadim Cheibaş.

De secole, Focul Haric este considerat un miracol al Ortodoxiei. După ce Mântuitorul Hristos a fost înmormântat, o lumină puternică a spart piatra şi, de atunci, focul divin se aprinde pe mormântul lui Hristos de fiecare dată, în timpul vecerniei din Sâmbăta Mare.

Pe această cale, Biserica Ortodoxă din Moldova aduce mulțumiri companiei TANDEM AERO în persoana D-lui Samuil Roitman și membrilor consiliului parohial a Catedralei mitropolitane „Nașterea Domnului ” din mun. Chișinău, în special D-lui Roman Ungureanu pentru cofinanțarea misiunii de aducere a Focului Haric în RM.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media