Felicitarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, cu ocazia Sfintei Învieri

Iubiţi fii şi fiice duhovniceşti

Prin Învierea Sa, Hristos a biruit păcatul și moartea, a stricat împărăția lui diavolului și a slobozit pe oamenii din robia păcatelor. Orice biruință aduce bucurie, cu atît mai mult, Ziua Învierii ne copleșește sufletul de bucurie, deoarece sărbătorim cu toți „omorârea morții, sfărâmarea iadului și începătura vieții veșnice.”

Astfel, cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale, am creștinescul prilej de a vă adresa părintește sincere și călduroase cuvinte de felicitare. Vă doresc tuturor  să aveți parte de bucuria Învierii lui Hristos și să fie prezentă în inima dumneavoastră totdeauna. Fie ca lumina acestor Sărbători Luminoase, să vă călăuzească pașii spre căi pline de smerenie și spre toată fapta cea bună. Învierea Lui Iisus să vă  aducă în suflet și în familia dumnevoastră pacea, împăcare, armonie, iertare şi iubire!

Orice sărbătoare e un bun prilej nu doar de a felicita pe cineva, ci și de ați exprima recunoștința și mulțumirea față de cineva. Astfel, dorim să vă aducem sincere mulțumiri stareților și starețelor de mănăstiri, protopopilor, preoților responsabili de activitățile sectoarelor Eparhiale, cît și tuturor preoților celor care ați contribuit la desfășurarea diverselor activități din cadru Episcopiei de Ungheni și Nisporeni. Aducem de asemenea mulțumiri profesorilor de religie și tinerilor colaboratori ai Episcopiei, dar și tuturor celor care citesc și urmăresc sait-ul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, fiind la curent cu măsurile întreprinse în Eparhie. De aceea vă îndemn părintește să fiți și în continuare alături de noi, ca prin orice cale împreună fiind, să reușim de a înfăptui lucruri cît mai frumoase și creștinești, spre slava și lauda Celui Înviat din morți.

Încă odată vă aduc sincerele mele felicitări, dorindu-vă ca Hristos cel Înviat să vă dăruiască bucurie sfîntă, sănătate duhovnicească, liniște sufletească și pace în inimă.

Hristos a Înviat!!!

Cu părintească dragoste în Hristos Domnul,

+ PETRU,

Episcop de Ungheni şi Nisporeni

Adevărat a Înviat!!!