Ediția a doua a Taberei din Pridvorul Bisericii în parohia ,,Adormirea Maicii Domnului” din orașul Nisporeni

Recent, cu binecuvântarea Preasfințitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în parohia „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Nisporeni, a fost organizată cu respectarea condițiilor igienice cea de a doua ediție a Taberei din ,,Pridvorul Bisericii”. Astfel, în această vară plină de lumină și căldură, când întreaga umanitate se confruntă cu această pandemie, aproximativ 300 copii și tineri din orașul Nisporeni au fost ancorați în bucuria trăirii credinței și copilăriei prin jocuri.

Activitățile s-au desfășurat în mod organizat de un grup de voluntari ai Gimnaziului ,,Ștefan cel Mare” din orașul Nisporeni sub coordonarea Protoiereului Petru Ciobanu, parohul bisericii menționate. Activitățile au cuprins diferite jocuri distractive, prin care tinerilor și copiilor li s-au dezvoltat spiritul de echipă, de responsabilitate, de interacțiune și nu în ultimul rând redescoperirea valorilor moral – spirituale.

Tabăra s-a desfășurat în locații speciale unde tinerii erau adunați pentru a interacționa și pentru a se juca. Jocurile și activitățile au durat 8 zile în câte două runde. La sfârșitul fiecărei zile de activitate tinerii au primit dulciuri și rechizite școlare.

Pentru tineri și părinți aceste activități inițiate de către parohia noastră au fost binevenite în contextul în care copiii și tinerii au stat mai mult izolați în case, apartamente în fața gadgeturilor.