Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană „Schimbarea la Față a Mântuitorului” din or. Sumî, Ucraina, în cinstea Icoanei Mântuitorului făcătoare de minuni „Pâinea vieții”

Luni, 13 decembrie, 2021, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a luat parte prin slujire la săvârșirea Sfintei Liturghii în Catedrala Mitropolitană „Schimbarea la Față a Mântuitorului” din or. Sumî, Ucraina.

Menționăm că Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a fost invitat de Înaltpreasfințitul EVLOGHIE, Mitropolit de Sumî și Ahtâr, pentru a lua parte la slujba solemnă în cinstea primii aflări a Icoanei Mântuitorului făcătoare de minuni „Pâinea vieții” din Malaia Cernetcina.

În dimineața zilei, Ierarhii au fost întâmpinați călduros de slujitori și credincioșii prezenți.

Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită într-o solemnitate deosebită de Înaltpreasfințitul Mitropolit EVLOGHIE, dimpreună cu Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, în prezența unui impunător sobor de preoți și diaconi.

După citirea pericopei evanghelice, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a ținut un consistent cuvânt predicatorial, în care a explicat mesajul evangheliei citite, oferind și sfinte învățături folositoare spre mântuire în aceste timpuri pline cu multe ispite și grele încercări duhovnicești. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a relatat și secvențe din viața Sfântului Apostol Andrei, care este astăzi cinstit

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU l-a felicitat pe Înaltpreasfințitul Mitropolit EVLOGHIE, pe slujitorii prezenți, dar și mulțimea credincioșilor, cu sărbătoarea de astăzi, dorindu-le bucurii duhovnicești, pace și liniște sufletească, puterea și ajutor de la Dumnezeu pe cale mântuirii.

În mod deosebit, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, a ținut să-i mulțumească Înaltpreasfințitului EVLOGHIE, pentru invitație și primirea călduroasă, adresându-i cuvinte de înaltă apreciere pentru prodigioasa activitate arhipăstorească pe care o înfăptuiește străduitor.

De asemenea, Înaltpreasfințitul PETRU a ținut să menționeze și faptul că, întrucât a fost colegi la Seminar Teologic la Odessa, formând de atunci o adevărată prietenie de viață, poate spune cu toată certitudinea că Înaltpreasfințitul EVLOGHIE s-a dovedit a fi în timp un adevărat slujitor evlavios, un rugător umilincios, străduitor, ostenitor și exemplar în toate activitățile și ascultările încredințate.