Dumnezeiasca Liturghie în Duminica dinaintea Nașterii Domnului săvârșită la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Pe 1  ianuarie, 2023, în Duminica dinaintea Nașterii Domnului, numită a Sfinților Părinți, când este pomenit și Sfântul Mucenic Bonifatie, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni.

În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de slavă și mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările și ajutorul ce îl revarsă părintește peste omenire, cerându-se totodată sănătate și pace pentru întreaga omenire.

După citirii pericopei evanghelice, ce relatează Cartea neamurilor lui Hristos ( Matei 1, 1-25), Înaltpreasfinția Sa a ținut un consistent cuvânt predicatorial, în care a explicat mesajul evanghelic, vorbind apoi detailat despre viața Sfântului Mucenic Bonifatie, arătând exemplul lui de pocăință, de întoarcere la Hristos din lumea păcatului și despre chinurile mucenicești îndurate pentru Hristos și Dreapta Credință.

După rugăciunea Tatăl nostru…, Ierarhul a împărtășit copiii și credincioșii, care s-au pregătit pentru Sfânta Împărtășanie.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Ierarhul a felicitat părintește credincioșii prezenți, cu Sfânta Duminică, dorindu-le o săptămână binecuvântată tuturor, felicitându-i și cu noul an civil  calindaristic, îndemnându-i să ducă o viață cu adevărat creștină și plăcută lui Dumnezeu.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.