Drumul Crucii și Sfânta Liturghie în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim

În seara zilei de Sîmbătă, 16 iulie, 2022, în a doua zi de pelerinaj în Țara Sfântă, spre miezul nopții deja, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, împreună cu grupul de pelerinii, au săvârșit Drumul Crucii, acea cale pe care Hristos a parcurs-o până la Golgota, suferind nenumărate chinuri, pe care le-a răbdat pentru a noastră mântuire.

Pe acest Drum al Crucii, așa cum este specific, Ierarhul dimpreună cu pelerinii au purtat câte o cruce, ca simbol a Crucii purtate de Hristos, comemorând și meditând duhovnicește la patimile Mântuitorului.

La miezul nopții, nopții deja, înspre duminica a V-a după Pogorârea Duhului Sfânt, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, cu binecuvântarea Preafericitul Patriarh THEOPHIL al III-a, a sluji Sfânta Liturghie în biserica Sfântului Mormânt.

Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a coliturghisit alături de un Ierarh al locului, reprezentant al Patriarhiei Ierusalimului. La această Sfântă Liturghie deosebită s-au învrednicit a sluji și clericii participanți la pelerinaj.

Cu binecuvântarea Chiriarhului, Sfânta Evanghelie din cadrul Sfintei Liturghii a fost citită de către Protodiaconul Victor ROTARI, în limba română, iar rugăciunea domnească, Tatăl nostru…, a fost cântată de pelerini noștri.

După rugăciunea Tatăl nostru…, pelerinii spovedindu-se, au primit binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale de a se împărtăși cu Sfântul Trup și Scumpul Sânge a lui Hristos.

Menționăm și faptul că la toate locurile vizitate, s-au citi pericopele evanghelice, care fac mărturie despre acestea. De asemenea, la toate locurile de sfințenie, Înaltpreasfinția Sa, dimpreună cu întregul grup de pelerini, s-au rugat pentru pacea și sănătatea, dar și mântuirea sufletească a cinului preoțesc și monahal, dar și pentru toți dreptmăritorii creștini, din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, cât și din întreaga noastră țară.

Totodată Ierarhul pomenea în mod particular, rugându-se pentru toți cei ce au dorit să fie pomeniți de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, în Țara Sfântă.