,,DISCUȚII DUHOVNICEȘTI” – Despre familie

Joi, 13 mai 2021, în Reședința Episcopal de la Mănăstirea Hîncu, a avut loc derularea proiectului ,,Discuții duhovnicești”, lansat acum o lună.

Acest proiect este inițiat, sprijinit și promovat de către Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni.

Prin acest proiect, unicul în țara noastră, intitulat sugestiv ,,Discuții duhovnicești”, Preasfințitul PETRU, dimpreună cu echipa de colaboratori, răspund unei provocări parvenite din partea societății, dar și a numeroși creștini, care în această eră a tehnologiei informaționale foarte avansate, sunt foarte prezenți în spațiul virtual.

Și este un imperativ al timpului, ca biserica să răspândească învățăturile sfinte și sfaturile duhovnicești, prin toate mijloacele posibile.

Menționăm că tema discuțiilor duhovnicești de astăzi a fost Despre Familie, care a fost împărțită în trei părți ce a avut ca sub teme:

1 Întemeierea familiei;

2 Problemele și soluțiile într-o familie;

3 Rolul educației în familie.

După cuvântul de deschidere, moderatorul întâlnirii, Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, a adresat interlocuitorilor prezenți – preoți, profesori și juriști – întrebări parvenite din partea credincioșilor.

Discuțiile duhovnicești de astăzi, întrucât au fost filmate, vor fi prezentate curând, într-un material video.

Totodată ținem să vă aducem la cunoștință că Preasfințitul PETRU a binecuvântat ca întâlniri de acest fel, în cadrul cărora vor fi discuții duhovnicești, să aibă loc lunar, cu teme stabilite din timp.

Astfel, la următoarea întâlnire, care va avea loc în luna iunie, vor fi puse spre discuții întrebări și nelămuriri despre rugăciune.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Foto: Arhid. VENIAMIN (Seculțan)