Diplomă de argint pentru Corul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, la Festivalul – Concurs Internațional de Muzică Corală ”A ruginit frunza din vii” ediția a XIV-a

În perioada 20-22 octombrie, 2021, Asociația Muzical – Corală din Moldova a organizat Festivalul – Concurs Internațional de Muzică Corală ”A ruginit frunza din vii” ediția a XIV-a.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, la Festival a participat și Corul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni. Prestația Corului Episcopal sub bagheta dirijorală a Doamnei Irina VIZITIU-GAJIM a fost remarcabilă, fiind apreciată cu oferirea din partea juriului select și destul de obiectiv cu Diploma de Argint, adică clasându-se pe locul doi la acest Festival, unde au participat 38 colective muzicale din mai multe țări.

Președintele Asociației Muzical Corale, Doamna Elena MARIAN a muncit mult pentru ca cele 38 colective muzicale din Republica Moldova, Letonia, Spania, Cuba, Cehia, Ucraina şi România să se simtă ca acasă.

În cele trei zile în care s-a desfășurat Festivalul, publicul a putut savura plăcerea audierii muzicii corale în sala Muzeului Național de Istorie a Moldovei iar Gala Laureaților la Sala cu Orgă cât și în format online.