Din activitatea Sectorului Eparhial Activitate Pastorală în Ministerul Apărării

 

Marți, 31 mai 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, și la solicitarea Domnului Igor ADJOVSCHI, Comandantului Centrului Militar din mun. Ungheni, Protodiaconul Victor ROTARI, Președintele Sectorului Eparhial Activitate Pastorală în Ministerul Apărării, s-au deplasat în incinta Centrului Militar unde a avut loc încorporarea a 35 de tineri.

Acești 35 de tineri din raionul Ungheni, au fost încorporați pentru a satisface serviciu militar în termen obligatoriu, în Forțele Armate.

În timpul încorporării au luat cuvântul Comandantul Centrului Militar, Preotul Militar și reprezentantul Unității Militare unde vor pleca tinerii încorporați.

La încheiere Protodiaconul Victor ROTARI, Președintele Sectorului Eparhial Activitate Pastorală în Ministerul Apărării, specifică acestei ceremonii militare, după care a împărțit viitorilor ostași, din partea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, câte o cruciuliță și o iconiță pe care să o poarte la piept în timpul Serviciului Militar.