Denia Canonului Sfântului Andrei Criteanu la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Miercuri seara, pe 14 aprilie 2021, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a săvârșit în Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Kz Alexandru Nevschi” din mun. Ungheni, Denia Canonului cel Mare a Sfântului Andrei Criteanu. Căci așa cum prevede rânduiala tipiconală, miercuri seara, în săptămâna a cincia a Postului Mare, se citește în întregime Canunul Sfântului Andrei Criteanu, care a fost citit în patru stări, în prima săptămână a Sfântului și Marelui Post.

Alături de Ierarh s-au rugat Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, slujitorii Catedralei Episcopale, alți slujitori și enoriași ai Catedralei.

Protodiaconul Victor ROTARI, așa cum prevede însemnările tipiconale, a citit în două stări, Viaţa Sfintei Maria Egipteanca, care reprezintă important document aghiografic şi duhovnicesc, scris de Sfântul Sofronie, Patriarhul Ierusalimului.

Cântările umulincioase ale Canonului au fost interpretate la strană de Corul Catedralei Episcopale, condus de Dna Irina Vizitiu-GAJIM.

În cuvântul de învăţătură, rostit la sfârşitul Deniei, Preasfinţia Sa a evidențiat îndemnurile spre pocăința cea mântuitoare, făcute de Sfântului Andrei Criteanul în stihirile Canonului cel Mare.

De asemenea, Ierarhul a vorbit și de importanța și marele folos duhovnicesc al acestui Sfânt Canon de rugăciune, numit de unii Sfinți Părinți „Canonul lacrimilor”.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Foto: Arhid. VENIAMIN (Seculțan)