De praznicul împărătesc al Nașterii Maicii Domnului, Preasfințitul Episcop PETRU, a Liturghisit în incinta Penitenciarului nr 15 din orășelul Cricova

În ziua marelui praznic al Nașterii Maicii Domnului, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a Liturghisit în Biserica, care își sărbătorește hramul, din incinta Penitenciarului nr 15 din orașul Cricova.

Acest lucru a fost posibil la invitația parohului bisericii, Protoiereul Nicolae ANDRIEȘ și cu binecuvîntarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove.

În dimineața zilei Preasfinția Sa, a fost întîmpinat de parohul bisericii și Șeful Penitenciarului nr 15-Cricova, Dn Viorel PERCIUN.

Biserica din incinta Penitenciarului este o adevărată capodoperă a Bisericii noastre care a fost construită la cerința și cu implicarea nemijlocită a oamenilor de bună credință deținuți aici care ne cătînd pricina sau mijloacele prin care au ajuns în detenție au mereu gîndul la Dumnezeu și la cele sfinte. Menționăm că chiar cei deținuți aici au efectuat unele din cele mai importante lucrări la construcția, pictura și împodobirea Sfîntului Locaș cu cele necesare.

La această frumoasă Liturghie arhierească, Ierarhului i-a coliturghisit și Protopopul circumscripției Chișinău, sectorul III, Protoiereul Zosima TOIA iar răspunsurile la strană au fost oferite de Corul de Preotese, al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni dirijat de Dna Iozefina VIZITIU. La slujba praznicală au luat parte și mai mulți șefi ai Administrației Naționale a Penitenciarelor.

După citirea pericopei evanghelice Chiriarhul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni a ținut un cuvînt folositor pentru cei prezenți reflectat în viața Maicii Domnului.

La final Stăpânul nostru, cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, a acordat parohului bisericii, Protoiereul Nicolae ANDRIEȘ, Medalia Eparhială, „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” gr. I, totodată menționînd importanța activității rodnice pe care o desfășoară sfinția sa, în incinta acestui penitenciar dar și în întreg orășelul Cricova: „Propovăduirea Evangheliei şi resocializarea persoanelor din detenţie este scopul primordial al colaborării Bisericii Ortodoxe din Moldova cu Departamentul Instituțiilor Penitenciare, iar asistența religioasă în rândurile deținuților constituie puntea prin care se poate atinge acest obiectiv major”. După care Ierarhul a mulțumit conducerii acestei instituții și deținuților care și-au adus aportul la lucrările de renovare și amenajare a acestei bisericuțe de după gratii.