Concursul Brain-Ring, ediția a VI -a, desfășurat în raionul Nisporeni

În data de 2 mai 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, în Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, din Nisporeni a fost desfășurat a VI – a ediție a proiectului: Sunt tânăr și doresc să mă manifest intelectual, prin concursul Brain-Ring.

Promotorul și prezentatorul proiectului este preot Vadim Corostinschi, Președintele Asociației Tinerilor Ortodocși din Moldova și Președintele Sectorului Eparhial Activitate Pastorală pentru Tineret din cadrul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, iar temele studiate de tineri au fost: Sfânta Scriptură și Sinoadele Ecumenice.

La concurs s-au prezentat 5 echipe din raionul Nisporeni ce au fost pregătite de către preoții din localitățile: Nisporeni, Bărboieni, Soltănești, Marinici, Boldurești.

Toate echipele au fost pregătite foarte bine, iar tinerii au dat dovadă de perseverență și dragoste față de învățătura Bisericii Ortodoxe prin studierea materialului. Echipa învingătoare a concursului sunt elevii din Mărinici, învățăcei a preotului Dumitru Ranga, care au luat cele mai multe puncte și prin această va reprezenta raionul Nisporeni la finala concursului pe toate cele patru raioane: Ungheni, Nisporeni, Hâncești și Călărași la marea finală din 3 septembrie 2023, la Mănăstirea Hîrbovăț.

Mulțumim tuturor organizatorilor, participanților și gazdei a acestui eveniment ce a unit zeci de tineri sub lozinca: Credință, Curaj și Entuziasm, cheia succesului nostru de azi!