Circulară Eparhială

Preacucernici Părinți Protopopi, Preacuvioși Părinți Stareți și Preacuvioase Maici Starețe, și întreg clerul din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni,

Prin prezenta Circulară Eparhială, ţinem să Vă aducem la cunoştinţă că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, prezidat de Preafericitul KIRIL, Patriarh al Moscovei și a toată Rusia,  în şedinţa de lucru de pe data de 8 decembrie, curent, au luat unele hotărâri, referitoare la starea pandemică în care ne aflăm și a orânduielilor din Eparhii în privința desfășurării Adunărilor Generale.

Astfel, noi, Episcopia de Ungheni şi Nisporeni, dorim să Vă înştiinţăm următoarele:

Condica Nr. 81Sfântul Sinod, în limitele purtării de grijă ci privire la sănătatea preoţilor şi a mirenilor, şi ca excepţie, a permis Arhiereilor Eparhioţi şi Consiliilor Eparhiale, în cazul actualei înrăutăţiri a situaţiei epidimiologice, să primească hotărârea de a transfera Adunările Generale de anul acesta, pentru anul următor, pentru o perioadă mai bună.

În cazul acestei decizii, în Eparhiile unde expiră termenul de mandat a membrilor Consiliului Eparhial sau a Judecăţii Eparhiale, Sfântul Sinod a binecuvântat ca Arhiereii Eparhioţi, să prelungească mandatul acestora încă un an de zile.

Prin urmare, binecuvintez să ne conformăm acestor Hotărâri Sinodale.

Schimbările care vor parveni în timp, în această privinţă, Vă vor fi aduse la cunoştinţă Sfinţiilor şi Cuvioşiilor Voastre, tot printr-o Circulară Eparhială.

 

Cu arhierești binecuvântări,

+ PETRU,

Episcop de Ungheni și Nisporeni