Cinstirea Icoanei Maicii Domnului ,,Izvorul Tămăduirii” la Mănăstirea ,,Cuvioasa Parascheva” Hîncu

În vinerea din Săptămâna Luminată când întreaga creatură şi umanitate este plină de lumină şi bucurie, Sfinţii Părinţi au rânduit să se facă pomenirea acestei sărbători închinate Maicii Domnului, „Izvorul Tămăduirii”, care este unica sărbătoare a ei cu dată schimbătoare. Sărbătoarea a fost cinstită într-un mod deosebit de către Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni şi obştea mănăstirii Hîncu mai ales că Izvorul mănăstirii își sărbătorește hramul.
Preasfinţia Sa, a oficiat Sfînta şi Dumnezeieasca Liturghie în biserica de vară ,,Cuvioasa Parascheva”, din complexul mănăstirii.
Ierarhul a fost întâmpinat în dimineața zilei de soborul de preoți și diaconi slujitori și stareța sfintei mănăstiri, Egumena PARASCHEVA (Cazacu) împreună cu obștea monahală și creștinii veniți la rugăciune și închinare la sfânta mânăstire.
După Sfânta Liturghie Ierarhul împreună cu slujitorii, obștea monahală și toți credincioșii au săvârșit în mijlocul bisericii sfințirea apei, după o rânduială pascală deosebită.
În cuvîntul rostit de Chiriarh, la sfințirea apei, menționează importanța acestor rugăciuni deosebite care sunt săvîrșite doar o singură dată în an mai ales acum în perioada Învierii Domnului cînd toate se sfințesc prin această Sărbătoare a Sărbătorilor.
Această sărbătoare are o istorie veche de 1500 de ani, avându-şi originea în perioada domniei împăratului bizantin Leon cel Mare, (440-461) împărat evlavios şi binecredincios, care a și instituit prăznuirea acesteia în Biserică.