Cinstirea Hramului Paraclisului Batalionului de Artilerie din Mun. Ungheni

Luni, 13 decembrie, 2021, în ziua de pomenire a Sfântului Apostol Andrei, Unitatea militară „PRUT” din mun. Ungheni și-a sărbătorit ocrotitorul ceresc, cinstind și hramul micului paraclis din incinta unității.

Cu acest prilej, preoții Ștefan RÎMBU și Sava BÎRLIGA, clerici ai Catedralei Episcopale din mun. Ungheni, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, au fost prezenți în unitate pentru a oficia o slujbă religioasă cu prilejul Hramului paraclisului de aici.

Preoții menționați au săvârșit Acatistul Sfântului Apostol Andrei și un Tedeum de sănătate pentru Administrația Unității Militare, dar și a tuturor angajaților de aici.

După săvârșirea slujbei, prot. Ștefan a transmis mesajul de felicitare al Înaltpreasfinției Sale, cu ocazia hramului, adresându-le și câteva sfaturi părintești și învățături sfinte.

La final, Dl Viorel COZMA, Șeful Serviciu Personal al Batalionul Artilerie, Ungheni, a adus mulțumire Episcopiei pentru cooperare și disponibilitatea de a colabora prin Sectorul Eparhial Activitate Pastorală în Ministerul Apărării.

În mod deosebit Dl Viorel COZMA a transmis mesajul de gratitudine Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU pentru sfaturile, învățăturile și felicitările transmise.