Cinstirea Hramului Paraclisului Batalionului de Artilerie din Mun. Ungheni

Marți, 13 decembrie, 2022, în ziua de pomenire a Sfântului Apostol Andrei, Unitatea militară „PRUT” din mun. Ungheni și-a sărbătorit ocrotitorul ceresc, cinstind și hramul micului paraclis din incinta unității.

Cu acest prilej, ca urmare a colaborării dintre această instituție și Episcopia de Ungheni și Nisporeni, Protod. Victor ROTARI, Președintele Departamentului Activitate Pastorală cu Ministerul Apărării, însoțit de Prot. Vdim COROSTINSCHII, Secretarul Eparhial, dar și  de clericii Catedralei Episcopale, Prot. Ștefan RÎMBU și Prot. Nicolai BOIAN, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, au fost prezenți în unitate pentru a oficia o slujbă religioasă cu prilejul Hramului paraclisului de aici, întrucât această unitate îl au ca ocrotitor pe Sfântul Apostol Andrei.

Preoții menționați au săvârșit Acatistul Sfântului Apostol Andrei și un Tedeum de sănătate pentru Administrația Unității Militare, dar și a tuturor angajaților de aici.

După săvârșirea slujbei, Prot. Vadim a ținut un cuvânt de învățătură, transmițând mesajul de felicitare al Înaltpreasfinției Sale, cu ocazia hramului, adresându-le și câteva sfaturi părintești și învățături sfinte.

De asemenea, un cuvânt de felicitare a adresat șii Protod. Victor ROTARI, Președintele Departamentului Activitate Pastorală cu Ministerul Apărării

La final, administrația acestei unități militare a adus mulțumire Episcopiei de Ungheni și Nisporeni pentru colaborare și activitățile ce le desfășoară în cadrul acestei instituții.