Ceremonia festivă prilejuită de 30 ani de la înființarea Batalionul de Artilerie „Prut” din mun. Ungheni

Recent, Batalionul de Artilerie „Prut” din Mun. Ungheni, și-a sărbătorit 30 ani de la înființare.

Cu acest prilej, prezenți la ceremonia festivă care s-a desfășurat, au fost, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, Protodiaconul Victor ROTARI, Președintele Sectorului Eparhial Activitate pastorală în Ministerul Apărării, însoțit de Prot. Ștefan RÎMBU, cleric al Catedralei Episcopale.

Această participare certifică o dată în plus, colaborarea ce există în general, între Biserică și Armată, dar și-n particular, între Batalionul de Artilerie „Prut” și Episcopia de Ungheni și Nisporeni.

După deschiderea oficială și intonarea Imnului de Stat, au fost luări de cuvânt.

În cuvântul oferit, Protodiaconul Victor ROTARI, Președintele Sectorului Eparhial, Activitate Pastorală în Ministerul Apărării, a transmis mesajul de felicitare al Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, unității militare, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la înființare.

După aceasta, Prot. Ștefan RÎMBU, a citit rugăciunea specială pentru ceremoniile militare, apoi, în timpul defilării, militarii au fost stropiți cu agheasmă, în semn de binecuvântare.

Totodată menționăm că unii militare, pentru merite deosebite au fost decorați cu distincții și diplome de Stat, în semn de înaltă apreciere și recunoștință pentru osteneala de a sta de strajă la apărarea țării.