Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni, îmbrăcată în haine de sărbătoare cu ocazia prăznuirii ocrotitorului ceresc

Vineri, 6 decembrie 2019, Biserica Ortodoxă îl sărbătoreşte pe Sfîntul Binecredincios Mare Kneaz Alexandru Nevski. Pentru slujitorii şi creştinii din municipiul Ungheni, acestă sărbătoare are o importanţă deosebită deoarece Catedrala Episcopală din municipiul Ungheni, îl are ca ocrotitor ceresc pe acest mare sfînt.

În această zi de sărbătoare Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni,a oficiat Sfînta Liturghie înconjurat de un sobor ales de preoţi şi diaconi printre care omagiatul zilei acesteia Protoiereul Vadim COROSTINSCHI, Secretar Eparhial.

După citirea pericopei evanghelice cu binecuvântarea Ierarhului, Ipodiaconul Ioan GAJIM, s-a adresat credincioșilor cu un cuvânt de învățătură, în care a vorbit despre viața Sfântului Mare Kneaz Alexandru Nevski, impactul personalității și activității Sale în dezvoltarea și răspândirea creștinismului, dar și despre viața Sa minunată, demnă de urmat de fiecare dintre noi.

Tot astăzi, cu binecuvântarea şi la iniţiativa Preasfinţitului Episcop PETRU, Preşedintele Sectorului Eparhial, Activitate Pastorală în Ministerul Apărării, Protodiaconul Victor ROTARI, în colaborare cu Centrul de Excelență al Poliţiei de Frontieră din mun. Ungheni,, a organizat pentru elevii acestei instituţii o adevărată bucurie sufletească.

Astfel astăzi, tinerii Centrului de Excelență al Poliţiei de Frontieră au fost mărturisiţi şi împărtăşiţi de Ierarh și soborul de preoţi ai Catedralei Episcopale ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” cu Sfintele şi Dumnezeieştile Taine.

Odată cu încheierea Sfintei Liturghii, a urmat un Te Deum de Sănătate pentru omagiaţii zilei dar şi pentru toţi creştinii veniţi la slujbă.

La final Preasfinţitul Episcop PETRU a venit cu un frumos mesaj de felicitare adresat Secretarului Eparhial, Protoiereul Vadim COROSTINSCHI cu ocazia zilei de naștere. Deasemenea cu un cuvânt de felicitare la adresa Părintelui Secretar au venit corul şi creştinii Catedralei.

Tot astăzi la acaeastă Slujbă praznicală au luat parte și Stareții cu Starețele mănăstirilor din cuprinsul episcopiei noastre care la final au venit cu un frumos cuvînt de felicitare adreesat Ierarhului înmânându-i un buchet deosebit de flori.