ANUNȚ! Festivalul Pascal „Mâinele Mamei”, ediția a XV-a, se va desfășura la Catedrala Episcopală din Ungheni, duminică, 8 mai

Duminică, 8 mai, 2022, când sunt sărbătorite Sfintele Femei Mironosițe, și prin urmare este Ziua Femeilor Creștine, cu binecuvântarea și susținerea Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, la Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Knz Alexandru Nevski” din mun. Ungheni va avea loc Festivalul Pascal „Mâinele Mamei”, care începând cu ora 13, îşi va desfăşura a XV-a ediţie.

În acest context, Episcopia de Ungheni şi Nisporeni, dimpreună cu Secția de Cultură și Turism a Raionului Ungheni – organizatorii acestui Festival de datini creștine și cântece pascale – au onoarea şi deplina bucurie de a vă invita pe toți să participați în număr cât mai mare.

Menționăm că atmosfera solemnă a respectivului Festival va fi întreținută excepțional de grupuri corale și ansambluri folclorice, care vor interpreta cântece cu tematică pascală.

Prin participa și vizitarea diferitelor exponate de panificație, culinare şi meșteșugărești din diferite zone ale țării noastre, dar și de peste hotare, care vor fi expuse și prezentate de parohiile din Episcopia de Ungheni și Nisporeni, veţi lua cunoştinţă îndeaproape cu diferitele obiceiuri şi datini creştine ale strămoşilor noştri, şi pe care avem datoria de a le cunoaște și a le promova. Iar prezența Domniilor Voastre la un asemenea Festival, va certifica interesul, dragostea şi dorința de a perpetua valorosul nostru tezaur cultural-spiritual.

Și întrucât festivalul va avea loc pe teritoriul Catedralei Episcopale, veți avea posibilitate să vă închinați și la Sfintele Moaște care vor fi aduse spre închinare la Catedrală de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU.