ANUNȚ!

Iubiți frați și surori întru Hristos,
Aducem la cunoștință  tuturor creștinilor care nu au posibilitatea de a participa la Sfintele Liturghii din cauza  situației critice din țara noastră privind răspândirea virusului Covid-19, puteți transmite prin mesaje pe facebook sau pe adresa de email a episcopiei de Ungheni și Nisporeni, prenumele apropiaților dumnevoastră pentru a fi pomenite în timpul Sfintei Liturghii în Catedrala Episcopală din municipiul Ungheni, ca astfel să fim mai uniți în rugăciune iar Bunul Dumnezeu să ne audă și să ne izbăvească din această primejdie și boală!

Puteți transmite lista cu prenumele apropiaților voștri împreună cu localitatea din care sunteți atât prin mesaje pe rețelele de socializare: facebook pe profilul Preasfințitului Episcop Petru (Petru Musteață Episcop) cât și la adresa de email a Episcopiei de Ungheni și Nisporeni: episcopia.ungheni@yandex.ru
Iar pentru dumneavoastră, cei de acasă vă îndemnăm să citiți cât mai des această rugăciune pentru încetarea epidemiei.
Rugăciune

Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce ești bogat în milă și, cu purtarea Ta de grijă cea înțeleaptă, ocârmuiești viața noastră, ascultă rugăciunea noastră, primește pocăința noastră pentru păcate, oprește noua boală molipsitoare, această epidemie, precum ai încetat pedepsirea poporului Tău în vremea regelui David.

Doamne, Tu Cel ce ești Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, dăruiește însănătoșire celor cuprinși de boală, ridicându-i grabnic din patul durerii și al pătimirii, ca să Te slăvească pe Tine, Mântuitorul cel Milostiv, iar pe cei sănătoși îi ocrotește de orice boală și de îmbolnăvirea primejdioasă a noii epidemii.

Binecuvântează, întărește și păzește, Doamne, cu harul Tău, pe medici și pe toți cei care, cu iubire de oameni și jertfelnicie, îi îngrijesc pe cei bolnavi la casele lor sau în spitale.

Îndepărtează toată boala și suferinţa din popor și ne învață să prețuim viața și sănătatea ca daruri ale Tale. Dăruiește-ne, Dumnezeule, pacea Ta şi umple inimile noastre de credință neclintită în ocrotirea Ta, de nădejde în ajutorul Tău și de dragoste față de Tine și de aproapele.

Îndură-te Doamne de noi păcătoși și nevrednicii, ocrotește-ne cu Harul Tău de toate primejdiile, pentru rugăciunile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, alte sfinților Arhangheli și Îngeri, păzitorii vieții noastre, ale Sfinților Mucenici doctori fără de arginți, și ale tuturor sfinților Tăi.

Că al Tău este a ne milui și a ne mântui pe noi, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțăm: Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.