Adunarea Ordinară a Protopopiatului Călărași

Luni, 21 martie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, în incinta Paraclisului „Icoana Maicii Domnului, Grabnică Ascultătoare”  din orașul Călărași, s-a desfășurat Adunarea Ordinară a Protopopiatului, mărturisirea preoților și darea de seamă a a parohiilor.

Ședința adunării a fost prezidată de Protopopul raionului Călărași, Protoiereul Grigore DODON.

În cadrul adunării s-a vorbit despre post, importanța și necesitatea lui.

Preoții au fost îndemnați de a săvârși Sfintele Slujbe cu evlavie și răbdare. În special la taina spovedaniei să dăm dovadă de răbdare de-a asculta pe cel ce se spovedește.

S-a interzis de a se face spovedania de obște.

Credincioșii să fie spovediți seara la vecernie, pentru a nu încărca și complica Sfânta Liturghie și Sfânta Împărtășanie a credincioșilor.

În cadrul adunării Preotul Valeriu BADAN paroh al bisericii „ Sfânta Întocmai cu Apostolii Maria Magdalena” din s. Temeliuți, r-ul Călărași a prezentat tema: „Calitățile generale și fundamentale ale preotului în viața parohială”. După ce a vorbit despre Preoție la general, a specificat câteva calități necesare preotului precum: Viața morală, Curăția sufletească și trupească, Credința, Blândețea, Smerenia, Bunătatea, Răbdarea, Intelectul ș.a. Toate aceste calități au fost explicate și argumentate biblic și patristic.

La sfârșitul adunării s-a desfășurat Taina Sfintei Spovedanii, unde toți preoții prezenți s-au spovedit luându-și iertare unul de la altul.

Următoarea adunare s-a stabilit de a fi desfășurată pe data de18 aprilie 2022.