Adunarea Comitetului părintesc din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Sâmbătă, 11 februarie, 2023, cu binecuvântarea și la îndemnul Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a avut loc Adunarea Consiliului părintesc din cuprinsul Eparhiei.

Respectiva adunare s-a desfășurat în incinta Centrului Ortodox „Sf. Apostol și Evanghelist Ioan Teologul” din satul Răciula, raionul Călărași, fiind neîncăpătoare pentru preoții și credincioșii prezenți.

În cuvântul de deschidere, Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Eparhial, a transmis cuvântul de binecuvântare al Ierarhului, vorbind și despre necesitatea și importanța consolidării și activării Consiliului părintesc.

După aceasta adunarea a demarat cu luări de cuvânt și prezentare a unor referate și comunicate pe temele:

1) Laicizarea Bisericii;

2) Transplantul de organe;

3) Lagărul electronic;

4) Propagarea păcatului homosexualității.

Printre cei ce au luat cuvântul menționăm pe Arhimandritul PAFNUTIE (Popa), duhovnicul Mănăstirii „Nașterea Maicii Domnului” din s. Răciula, r. Călărași, Preotul Serghei IORDĂCHESCU, Dnl medic Denis IAȚCO, Dna Elena BÎTCA, juristul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, dar și alții

Prin urmare, în cadrul adunării au fost abordate mai multe întrebări și discuții legate de multe probleme care frământă societatea, în general, și familia creștină în particular.

Menționăm și faptul că solicitările ce vor fi înaintate ca urmare a acestor discuții luate unanim de toți cei prezenți, vor fi publicate pe site-ul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

La final, toți cei prezenți au adus mulțumiri Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, dar și organizatorilor, care au desfășurat aceasta adunare a Comitetului părintesc, prin care au fost aduse spre cunoștință multe lucruri interesante și utile, atât din punct de vedere moral și spiritual, dar și social și educațional.