Adunare ordinară a Protopopiatului Hâncești

Cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcopul de Ungheni și Nisporeni, joi, 20 februarie a.c. în biserica Sfinților Voievozi din localitatea Lăpușna, raionul Hâncești, a avut loc Adunarea ordinară a Protopopiatului Hâncești. Adunarea propriu zisă a demarat cu Sfânta Liturghie care a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu parohul bisericii „Sfinții Voievozi” din localitatea Lăpușna și protopopul circumscripției Hâncești, Protoiereul Serghei SLĂNINĂ.

Ținem să remarcăm faptul că, în această zi protoiereul Gheorghe Chirița a împlinit 7 ani de când a trecut la cele veșnicie, de acea la sfârșitul Sfintei Liturghii a fost săvârșită și o panahidă întru pomenirea părintelui.
Adunarea a luat început cu felicitarea preoților care în luna februarie și-au sărbătorit ziua de naștere și ziua hirotoniei în treapta de preot..
În continuare părintele protopop a adus la cunoștință preoților toate binecuvântările Ierarhului. Protoiereul  Tudor Roman a ținut un discurs cu tema „Provocările Bisericii în secolul XXI”.

Următoarea Adunare ordinară va avea loc la data de 31 martie a.c. în biserica cu hramul „Sfîntul M. Mc. Gheorghe” din localitatea Cărpineni.